Zašto odabrati drvo?

Drvo. Odaberite život!UŠTEDA ENERGIJE

Drvo je prirodni materijal s iznimnim svojstvom toplinske izolacije, čija primjena može znatno smanjiti
troškove grijanja i hlađenja. Temperaturne promjene mjere se pomoću koeficijenta prolaska topline (Uw koeficijent).

Nizak koeficijent prolaska topline (Uw ≤ 0,8W/m2K) mjera je visoke kvalitete PASIVNIH PROZORA.

Kroz prozore lošije kvalitete gubi se i do 40% toplinske energije.OTPORNOST NA POŽAR

Suprotno uvriježenom mišljenju, drvo je otpornije na požare čak i od betona jer karbonizirani komadi drveta djeluju kao prirodni štit. U slučaju požara drvo ne ispušta otrovne plinove, a drveni prozori dulje zadržavaju strukturalnu stabilnost.
ODRŽIVOST

Proizvodi od drveta dulje traju, a njihova se kvaliteta često čak i poboljšava tijekom godina.

Aluminijska obloga na vanjskoj strani prozora pruža dodatnu zaštitu, što uklanja potrebu za dodatnim održavanjem i produljuje vijek trajanja prozora.

ZDRAVLJE

Drvo je prirodni materijal koji diše i stvara uvjete za zdravo životno okruženje jer regulira relativnu vlažnost prostora i ne stvara elektrostatički elektricitet.

Plastični prozori zatvaraju prostor i sprječavaju protok zraka te time uzrokuju visoku vlažnost u prostoru.


EKOLOŠKA PRIHVATLJIVOST

Čišći proizvodni procesi s nižom potrošnjom energije i emisijama CO2 u usporedbi s proizvodnjom plastičnih prozora. Drvo se može reciklirati i ponovno koristiti. Sav drveni materijal koji se koristi u proizvodnji naših proizvoda slovenskog je podrijetla.

Drvo je biorazgradivo. Pri naručivanju prozora po načelu "staro za novo" osiguravamo odlaganje starih prozora na ekološki prihvatljiv način.
STOLJETNA TRADICIJA

Proizvodimo drvene proizvode visoke kvalitete od 1905. Naše znanje, istrajnost, inovativnost i stav prema prirodi proizlaze iz duge tradicije. Ponosni smo na povjerenje koje nam ukazuju naši kupci i posveceni smo održavanju visoke razine povjerenja i pouzdanosti.
PRIZNATA KVALITETA

Nastojimo dostici najviše standarde kvalitete. Dobiveni certifi kati te priznanja i nagrade potvruju visoku kvalitetu naših proizvoda.VELIKO ISKUSTVO

Naše iskustvo u postavljanju prozora i vrata seže od privatnih graevinskih projekata novogradnji i restauracijskih projekata do velikih graevinskih projekata.
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?